Jautienos nugarinė su tortilijomis, tahini ir humusu

Jautienos nugarinė su tortilijomis, tahini ir humusu

Tai šiek tiek meksikietiškas patiekalas, bet ne visai, todėl jis man ir patiko. Nes šiaip meksikietiška virtuvė man nėra pati skaniausia.

Taip pat tai buvo pirmas kartas, kai valgiau tahini – sezamo sėklų pastą. Tahini galima pasidaryti pačiam labai lengvai – tereikia pora minučių paskrudintas sezamo sėklas ir alyvuogių aliejų sutrinti blenderiu iki pastos konsistencijos. Vietoj tahini galima naudoti ir žaliųjų alyvuogių pastą – labai tinka. O puikus meksikietiškųjų paplotėlių – tortilijų receptas yra pas sefovirtuve.lt bloge.

  • Įvertinimas: 9/10 Truputėlį nepatogu valgyti… Bet pinasi įdomūs skoniai, jautiena puikiai dera ant šio kalno lėkštėje. Puikiai dera ir pipirnės su rukola. Žodžiu, labai įdomus patiekalas, vertas išbandyti.
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.

Vakarienei dviems reikės:

  • 2 jautienos nugarinės kepsnių be riebalų ir kremzlių
  • Extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatinių šaukštelių rūkytos paprikos (smoked paprika) – iš bėdos tiks ir paprasti saldžiosios paprikos milteliai
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 4 stambiai supjaustytų pomidorų
  • 1 citrinos
  • 4 meksikietiškų paplotėlių (tortilijų)
  • Didelės saujos pipirnių (salad cress)
  • Didelės saujos rukolos (gražgarsčių)
  • 2 valgomųjų šaukštų avinžirnių tyrės – hummus
  • 2 valgomųjų šaukštų sezamų sėklų sviesto – tahini arba pusantro valgomojo šaukšto žaliųjų alyvuogių pastos
  • Neriebios grietinės – pašlakstymui ant viršaus

Jautienos nugarinės su tortilijomis paruošimas

  1. Smarkiai įkaitinkite keptuvę. Jautieną įtrinkite paprika, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Dėkite į keptuvę ir kepkite po 2-3 minutes ant kiekvienos pusės (trukmė priklauso nuo kepsnio storio ir kaip keptą mėgstate).
  2. Rukolą, pomidorus ir pipirnes sumaišykite su pusės citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi atskirame inde.
  3. Kepsniui iškepus, popieriniu rankšluosčiu išvalykite visus riebalus iš keptuvės ir pašildykite paplotėlius iš abiejų pusių – tik nesudeginkite!
  4. Jautieną supjaustykite juostelėmis.
  5. Patiekite patiekalą: ant kiekvieno paplotėlio užtepkite hummus ir tagini mišinio. Ant viršaus dėkite salotas, jautieną, ir viską apibarstykite rūkyta paprika bei pašlakstykite citrinos sultimis ir grietine. Valgyti patogiausia pjaustant kaip picą arba perlenkus visą paplotėlį per pus.

Skanaus!

Daugiau užkandžių receptų rasite www.sefovirtuve.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *