Šaltibarščiai – atgaiva karštą vasaros dieną

Šaltibarščiai – atgaiva karštą vasaros dieną

Kuomet ateina vasaros sezonas ir karštis būna nepakeliamas, tuomet nieko nesinori valgyti, o tik gerti daug skysčių. Tačiau kaip bebūtų, valgyti vis tiek reikia, kad gautume reikiamos energijos. Aišku, tokiomis dienomis nereikia valgyti riebaus ir sunkaus maisto, kad skrandis nebūtų užkrautas. Pakanka paprasto ir gaivinančio maisto, kad galėtume atgauti jėgas. Šiltų sriubų, nors jos ir yra lengvas maistas, tokiu laikotarpiu tikrai nesinori, tačiau joms puiki alternatyva yra šaltibarščiai.

Kaip pasigaminti skanius šaltibarščius?

Tikriausiai ne vieną kartą esate skirtingose vietose valgę šaltibarščius ir jų skonis skirdavosi. Kiekvienuose namuose jie gaminami skirtingai, tad jei norite gauti tikrai skanų variantą, reikėtų vadovautis šiomis taisyklėmis:

  • Pirmiausia reikėtų supjaustyti svogūno laiškus, krapus ir agurkus, juos gausiai užberti druska ir sumaišyti su grietine. Tokią masę reikėtų palaikyti bent jau 15 min, kad druska iš šių ingredientų ištrauktų visą skonį.
  • Geriausia šaltibarščiams naudoti specialų kefyrą, nes taip skonis bus tikrai geresnis. Jeigu į šaltibarščius pilate pieną, jis turėtų būti kaip įmanoma riebesnis.
  • Burokėliai į šį patiekalą turėtų būti dedami patys paskutiniai.
  • Kad skonis būtų sodresnis, į juos reikėtų pilti acto ir dėti cukrų. Šių ingredientų reikėtų nepadauginti, geriau dėti po truputį ir kaskart ragauti. Taip bus žymiai lengviau išgauti norimą skonį.
  • Kad jų skonis būtų dar geresnis, pagaminus jų nereikėtų iš karto valgyti, verta bent jau pusvalandį palaukti. Tuomet skoniai galės tarpusavyje susijungti ir susimaišyti.

Kitokie šaltibarščiai

Kuomet kalba pasisuka apie šaltibarščius, dažniausiai juos įsivaizduojame ryškios rožinės spalvos, tačiau jie ne visada gali būti tokie. Dar viena populiari šaltibarščių rūšis yra be burokėlių. Kadangi burokėliai ir suteikia tokią spalvą, tai ir jų nededant jie išlieka balti. Jų skonis yra ne ką prastesnis, nei įprasti šaltibarščiai. Dar viena neįprasta šaltibarščių rūšis gali būti su mineraliniu vandeniu, skonis bus neįprastas, nes jis bus su burbuliukais ir ne kiekvienam priimtinas, bet norint žinoti, visada verta pabandyti.

Su kuo valgomi šaltibarščiai?

Dažniausiai, kad būtų sočiau, prie jų užkandamos bulvės. Vėlgi, jos gali būti paruoštos skirtingai, pagal kiekvieno skonį. Vieniems norisi keptuvėje pakeptų bulvių, kitiems – virtų. Bet kokiu atveju, pasirinkus bet kokį variantą, jis bus skanus. Aišku, jeigu nenorite skrandžio apkrauti sunkiu maistu, galite šaltibarščius valgyti ir vienus.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *